Prodaja slika

Poštovani klijenti prilikom kupovine mojih likovnih djela, vodite računa o njihovoj autentičnosti/originalnosti. Kupujte isključivo u ovlašćenoj Galeriji Konsul – Podgorica ili lično kod mene. Prilikom kupovine izdaje vam se sertifikat koji garantuje originalnost mog likovnog djela, a koji potpisuje galerija, autor i budući vlasnik.

Uramljivanje slika otkrilo plagijatora

Nepoznato lice je, koristeći katalog slika koji se nalazi na sajtu, izradilo i stavilo u promet najmanje dvije slike koje su već u vlasništvu kolekcionara van Crne Gore. Pretpostavljam da je broj plagijata na tržištu i veći. Prevara je otkrivena kada su kopije platna donijete na uramljivanje u podgoričku galeriju sa kojom sarađujem. Zbog pojave plagijata mojih radova, podnijeta je i krivična prijava Osnovnom državnom tužilaštvu (ODT) u Podgorici 21. juna. Nadam se da će efikasna i pravedna akcija tužilaštva spriječiti dalju proizvodnju i distribuciju plagijata, a da će počinioci biti adekvatno kažnjeni

Plagijatorstvo unižava koncept umjetnosti

Teško je prihvatiti da neko otvoreno, bezočno, uzme ono što vi stvarate čitavog života, u šta ste utkali sve što vam je sa neba dato i što ste radom i školovanjem oplemenili, nad čim ste bdili i brinuli. Takvo postupanje potpuno unižava koncept umjetnosti i smisao kulturnog stvaralaštva, jer danas imate tehničke mogućnosti da serijski proizvodite “umjetnička djela” i ako nas zakon ne bude štitio od takvih pojava, bojim se da kao društvo tonemo u apsolutnu dehumanizaciju svega.